Over mij

Debby Walters-Smits

De vele jaren lesgeven in yoga hebben me o.a. geoefend in bewustwording en het waarnemen van sensaties. Dit gebruik ik nu samen met mijn aangeboren hooggevoeligheid bij het geven van reiki.
Reiki is energie doorgeven via de handen. Via verschillende handposities op het lichaam wordt de doorstroming van energie gestimuleerd. Soms kunnen blokkades of ongemakken daardoor verdwijnen. Het wordt bijvoorbeeld ingezet bij stress, spanningshoofdpijn, rugpijn, onrust, slecht slapen of spannende situaties (examens, sollicitatiegesprekken). Het is een holistische methode die niet alleen positief inwerkt op je lichaam, maar ook op je hoofd (piekeren) en op gevoelens (opgekropte emoties).

Reiki kan heel weldadig en ontspannend aanvoelen en je in woelige tijden weer terug brengen naar je innerlijke rust, omdat het lichaam, geest en ziel verbindt. Toch hoef je niet per se iets te voelen tijdens een behandeling. Dat wil niet zeggen dat de energie niet voor je werkt. Sommige mensen ervaren warmte of kou, tintelingen, gonzen, gapen, buikgerommel, een zwaarte of juist lichtheid op een bepaalde plek. 
Reiki bestaat al lang en is heel natuurlijk. Ga maar na wat je doet als je hoofdpijn hebt. Je legt je hand op de zere plek…  

In 2009 begon ik met lesgeven in yoga. In de voorbije jaren heb ik honderden mensen mogen begeleiden in hun yogapractice. Elk mens is uniek en iedereen heeft een eigen verhaal. Dat betekent dat elke student een eigen yogapractice heeft. De ene persoon heeft blessures of andere fysieke beperkingen, de ander zit mentaal in zwaar weer of ervaart een emotionele tijd. Ik vind het belangrijk dat mensen leren om te voelen hoe het met ze gaat en waar hun behoeftes liggen. Soms moet je leren waar je grenzen liggen en op tijd gas terugnemen. Soms moet je weten wanneer je een duwtje in de rug nodig hebt om uit je comfortzone te durven gaan.

Yoga is geen exacte wetenschap. De ene les kan een vurig, stimulerend karakter hebben, de andere les kan een diepe verstilling binnengaan. In de loop van de tijd heb ik geleerd om de les intuïtief aan te passen aan de mens(en) voor me. Ik ben nog altijd heel blij en dankbaar als ik dan na afloop van iemand hoor ‘dat het zo’n fijne les was’ of ‘dat het precies was wat iemand nodig had’.

2009  diploma Ashtanga Yoga intensieve training Eindhoven
2013  diploma Yin yoga & anatomie in Amsterdam
2015  diploma Holistische kinderyoga in Nijmegen
2017  cursus hormoonyoga
2019  Applied Yoga Integration met Jory Serota

Daarnaast vele cursussen en (meerdaagse) workshops bij talloze internationale yogadocenten zoals Nancy Gilgoff, Sarah Powers, David Swenson, David Williams, Noah McKenna, Manju Jois, Tara Stiles, Jules Febre en Jory Serota.

 

Debby Walters-Smits begeleidt mensen naar meer rust en een gezonder lichaam. Haar gereedschappen zijn o.a. reiki en yoga.

Zoek je meer rust?

MEER INFO

Veel gezocht: Yoga Helmond, Yogastudio Helmond, Yogales Helmond, Yogales Eindhoven