Docenten

Debby Walters-Smits

Sinds 2009 geef ik yogales. In de voorbije jaren heb ik honderden mensen mogen begeleiden in hun yogapractice. Elk mens is uniek en iedereen heeft een eigen verhaal. Dat betekent dat elke student een eigen yogapractice heeft. De ene persoon heeft blessures of andere fysieke beperkingen, de ander zit mentaal in zwaar weer of ervaart een emotionele tijd. Ik vind het belangrijk dat mensen in de studio (en vooral ook daarbuiten) leren om te voelen hoe het met ze gaat en waar hun behoeftes liggen. Soms moet je leren waar je grenzen liggen en op tijd gas terugnemen. Soms moet je weten wanneer je een duwtje in de rug nodig hebt om uit je comfortzone te durven gaan.

Yoga is geen exacte wetenschap. De ene les kan een vurig, stimulerend karakter hebben, de andere les kan een diepe verstilling binnengaan. In de loop van de tijd heb ik geleerd om de les intuïtief aan te passen aan de groep mensen voor me. Ik ben nog altijd heel blij en dankbaar als ik dan na de les van iemand hoor ‘dat het zo’n fijne les was’ of ‘dat het precies was wat iemand nodig had’.

2009  diploma Ashtanga Yoga intensieve training Eindhoven
2013  diploma Yin yoga & anatomie in Amsterdam
2015  diploma Holistische kinderyoga in Nijmegen
2017  cursus hormoonyoga

2019  Applied Yoga Integration met Jory Serota

Daarnaast vele cursussen en (meerdaagse) workshops bij talloze internationale yogadocenten zoals Nancy Gilgoff, Sarah Powers, David Swenson, David Williams, Noah McKenna, Manju Jois, Tara Stiles en Jules Febre.

Kim van Goor

Ik ben Kim van Goor, yogadocent en maatschappelijk werker en woon in Helmond samen met mijn vriend en dochter.
Enkele jaren geleden ben ik vanwege psychosomatische klachten op zoek gegaan naar een manier om met mijn emoties, fysieke klachten en ademhaling om te gaan. Ik ben toen uitgekomen bij yoga. Al meteen vanaf de eerste les voelde ik de rust die het mij gaf, nog nooit had ik zoiets eerder ervaren; rust, compassie, zelfinzicht en de ruimte om steeds dichter bij mij zelf te (mogen) komen.
Vier jaar lang heb ik yoga gevolgd bij Yogadaya in Helmond. Easy flow was mijn vaste yoga of choice en soms maakte ik een uitstapje naar Power en Yin yoga. Hoe vaker ik ging, hoe meer ik merkte dat ik dichter bij mijn gevoelens en mijzelf kwam en durfde te blijven. Na een heftige periode waarin mijn vriend en ik zwanger probeerden te raken en dit niet lukte kwamen wij in een periode van onderzoeken en uitproberen en teleurstellingen. Onverwacht raakten we toch zwanger van onze dochter. Na een pittige bevalling raakte ik in een nog zwaardere periode, mijn kraamtijd. Naast reguliere ondersteuning ging ik al vrij snel terug naar de yogalessen, dit keer yin yoga. Eerer ervaarde ik yin yoga als te heftig, er kwam eerder altijd zo veel los in de stilte. Nu voelde het als thuiskomen, soms ook confronterend en eng, maar daarna kwam er altijd rust en vertouwen voor terug. Ik was mijzelf kwijt geraakt en wilde terug komen bij mijzelf, maar ik wist nog niet hoe. Toen ik tijdens een yogafestival een zelfcompassie meditatie deed en deze mij zo raakte, wist ik het zeker ‘ I want to spread the word!’ Hierna ben ik de stappen gaan nemen om een opleiding te volgen bij Yogapoint Leidsche Rijn, de Hatha 300hr RYT welke ik in juni 2017 heb afgerond. Daarnaast ben ik teacher trainingen gaan volgen voor restorative yoga. Bij restorative yoga staat de gedachte dat je alleen kunt herstellen, zowel fysiek als mentaal, vanuit rust centraal.
Ik voel yoga zoals B.K.S. Iyengar het verwoorde; yoga is een ‘meditatie in actie’. Vol aandacht voor het hier en nu, je ademhaling, je lichaam en je geest terwijl je fysiek bezig bent. Graag ontmoet ik jou in de les en ik hoop jou een zelfde mooie ervaring te kunnen geven.

Debby Walters-Smits geeft diverse
yogalessen. Met yogastudio Yogadaya begeleidt ze mensen naar meer rust en een soepeler lichaam.

Wil jij ook een moment voor jezelf?

GRATIS PROEFLES

Europaweg 99 (Gebouw E99)
5707 CL Helmond

info@yogadaya.nl

K.v.K.: 17261454
IBAN: NL77INGB0750201193

Veel gezocht: Yoga Helmond, Yogastudio Helmond, Yogales Helmond, Yogales Eindhoven