Lesvormen

Power Yoga

Van de drie yogavormen bij Yogadaya is de Power Yoga de actiefste les. Hier bouw je kracht op in je armen, schouders, buik en benen. Dat komt door de uitgebreide serie houdingen waar je in een redelijk tempo (flow) doorheen gaat. In deze les ontwikkel je ook je balans en flexibiliteit. Is het dan een totale body work-out?

Ja en nee. Zeker, je hele lichaam komt aan bod. Maar met een speciale ademhalingstechniek en je focus op het beleven en ervaren van je practice, gaat een Power Yogales verder dan alleen het fysieke. De inspanningen leiden je naar de ontspanning. Je laat overbodige ballast los en schudt de dagelijkse beslommeringen van je af. Aan het einde van de les stap je ontspannen en herboren weer naar buiten.

Easy Flow

De Easy Flow  is rustiger dan de Power Yogales. Ook hier doe je allerlei oefeningen en houdingen, maar met minder nadruk op kracht, zodat deze vorm een goed alternatief is voor mensen met blessures of voor hen die het actievere Power Yoga te intensief vinden.
Easy Flow yoga geeft minder belasting op diverse spiergroepen en besteedt extra aandacht aan ademhaling en concentratie. Als je regelmatig Easy Flow beoefent, zal je de fysieke en mentale voordelen ervaren. Aan het einde van de les ben je weer helemaal teruggekeerd bij jezelf.

Yin Yoga

Yin Yoga is weer heel anders dan Power Yoga of Easy Flow. In deze rustige les komen minder houdingen aan bod. Maar… je doet de oefeningen wel extra lang. Deze yogales bevordert de soepelheid van gewrichten en bindweefsel en stimuleert de meridianen. De effecten van een Yin yogales zijn te vergelijken met een accupunctuursessie; energie kan vrijer door je lichaam stromen. Je leert je te concentreren op je ademhaling en op datgene wat je voelt, merkt en ervaart in het ‘nu’. Je leert om ‘mindful’ te zijn. In het dagelijks leven profiteer je van een soepeler lichaam en je kunt beter bij jezelf blijven. Yin yoga past ook prima naast een van de actievere yogavormen.

 

Debby Walters-Smits begeleidt mensen naar meer rust en een gezonder lichaam. Haar gereedschappen zijn o.a. reiki en yoga.

Zoek je meer rust?

MEER INFO

Veel gezocht: Yoga Helmond, Yogastudio Helmond, Yogales Helmond, Yogales Eindhoven